Nieuws over drones en DroneScenario 

Drones in het nieuws.

DJI Mavic mini

DJI introduceert de Mavic Mini

20 november 2019

DJI heeft de Mavic Mini geïntroduceerd. De drone weegt slechts 249 gram en is daarom zonder licentie in Europa en de VS te vliegen. De Mavic Mini valt precies onder de laagste categorie van de Europese regels voor drones die volgend jaar van kracht gaan. De Mavic Mini kan ingeklapt worden om hem eenvoudig mee te kunnen nemen. Met een volle accu kan een piloot een half uur vliegen. Onder de drone is een drieassige, gemotoriseerde gimbal met camera te bevestigen. Deze heeft een 1/2,3"-sensor en kan 12-megapixelfoto's schieten. Daarnaast kan de camera 2,7k-video op 30fps of 1080p-beeld op 60fps opnemen. Beelden zijn tot op een afstand van twee kilometer streaming te ontvangen.

Tegelijk met de komst van de nieuwe drone heeft DJI zijn Fly-app vernieuwd om de Mavic Mini te besturen. Op de controller zit o.a. een sport mode om extra snel te vliegen.

DJI levert de drone met een afstandsbediening, accu en extra propellers voor 399 euro. De Fly More combo bestaat uit de drone met controller, aangevuld met een kooi die de propellers beschermt, een laadhub met ondersteuning voor terugladen, drie accu's en drie setjes extra propellers. Dit pakket kost 499 euro.

Verplichte registratie van drones binnen de Europa

17 september 2019

Vanaf juni 2020 moeten drones die minimaal 250 gram wegen of een camera hebben die zich in het Europese luchtruim bevindt, worden geregistreerd. Lidstaten van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) kunnen de verantwoordelijkheid voor certificering, monitoring of nalevingscontrole toewijzen aan andere lidstaten of aan het agentschap zelf. Nederland is onderdeel van de EASA en daarom gelden de regels ook voor drones die in Nederland vliegen.

De minimumleeftijd voor dronevliegers wordt vanaf juni 2020 16 jaar, uitgezonderd bestuurders van speelgoeddrones.


DroneSceanrio

Geslaagd voor het drone vliegbrevet

13 juni 2019

Op 29 mei heeft drone piloot/operator Gerard van Dam, eigenaar van DroneScenario, zijn ROC-L drone vliegbrevet gehaald op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Katwijk. De opleiding bestaat voor een groot deel uit theorie rondom de regelgeving van het vliegen van een luchtvaarttoestel in Nederland en Europa, maar ook in een praktijkdeel waarbij het vliegen met verschillende drones werd behandeld.

Het ROC-L brevet wordt afgegeven voor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met deze certificering kan de drone piloot commerciële vluchten en opnamens met een drone tot een gewicht van 4 kilo maken.

De opleiding is verzorgd door Drone Flight Academy en werd gegeven in Hoofddorp en op het voormalige vliegveld Valkenburg. Daar werd ook het examen afgenomen.

Vliegtuigdetectie in nieuwe drones van DJI

10 juni 2019

DJI, 's werelds leider in civiele drones en luchtfotografietechnologie, heeft zijn rol als veiligheidsleider van de drone-industrie versterkt door zich te verplichten om vliegtuig- en helikopterdetectors te installeren in nieuwe drones van consumenten, onderdeel van een 10-puntenplan om zorgen dat de lucht in de lucht veilig blijft in het drone-tijdperk.

Alle nieuwe DJI-drone-modellen die na 1 januari 2020 worden uitgebracht en meer dan 250 gram wegen, omvatten AirSense-technologie, die ADS-B-signalen van nabijgelegen vliegtuigen en helikopters ontvangt en waarschuwt drone-piloten als ze op een ramkoers lijken te zitten. Dit is de grootste afzonderlijke toepassing van ADS-B-botsingbewustzijnstechnologie tot nu toe, en zet een nieuwe standaard door professionele luchtvaartveiligheidstechnologie in drones beschikbaar te stellen voor iedereen.

AirSense kan vliegtuigen en helikopters op kilometers afstand detecteren, verder dan een dronepiloot ze kan horen of zien en geeft hun locaties weer op het scherm van de afstandsbediening van de piloot. Het was eerder alleen beschikbaar op sommige professionele DJI-drones, en deze video legt ook uit hoe het zal werken in drones voor consumenten.

Copyright © DroneScenario  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud