DJI voegt vliegtuig- en helikopterdetectors toe aan nieuwe consumentendrones

DJI onthult Veiligheidsverbeteringsagenda voor Drone Makers en Regulators

DJI, 's werelds leider in civiele drones en luchtfotografietechnologie, heeft zijn rol als veiligheidsleider van de drone-industrie versterkt door zich te verplichten om vliegtuig- en helikopterdetectors te installeren in nieuwe drones van consumenten, onderdeel van een 10-puntenplan om zorgen dat de lucht in de lucht veilig blijft in het drone-tijdperk.

Alle nieuwe DJI-drone-modellen die na 1 januari 2020 worden uitgebracht en meer dan 250 gram wegen, omvatten AirSense-technologie, die ADS-B-signalen van nabijgelegen vliegtuigen en helikopters ontvangt en waarschuwt drone-piloten als ze op een ramkoers lijken te zitten. Dit is de grootste afzonderlijke toepassing van ADS-B-botsingbewustzijnstechnologie tot nu toe, en zet een nieuwe standaard door professionele luchtvaartveiligheidstechnologie in drones beschikbaar te stellen voor iedereen.

AirSense kan vliegtuigen en helikopters op kilometers afstand detecteren, verder dan een dronepiloot ze kan horen of zien en geeft hun locaties weer op het scherm van de afstandsbediening van de piloot. Het was eerder alleen beschikbaar op sommige professionele DJI-drones, en deze video legt ook uit hoe het zal werken in drones voor consumenten.