Drone foto of video's nodig binnen een CTR?

DroneScenario beschikt over de juiste licenties!

Je zoekt een bedrijf die met drones mag vliegen in de buurt van vliegvelden zoals bijvoorbeeld de Rotterdamse haven of hartje Amsterdam? Met DroneScenario kan dat, volledig legaal en met drone beelden op hoge kwaliteit. Wij bezitten alle benodigde licenties, inclusief een Exploitatievergunning, en kunnen alle vergunningen voor je aanvragen.
Wij regelen vooraf alle benodigde goedkeuringen!

Als je met een drone luchtfoto's of video's wilt van objecten of locaties die direct naast luchthavens liggen, moet je beschikken over een Exploitatievergunning voor drones. Je moet dan denken aan heel Amsterdam, maar ook Eindhoven, Groningen, Rotterdam en een groot deel van de Rotterdamse haven.

Je kunt deze CTR duidelijk zien aan de grote rode cirkel rondom de luchthavens op de website van GoDrone. Voor de duidelijkeid: DroneScenario mag in vrijwel alle rode gebieden vliegen met drones, dus niet alleen rondom de luchthaven, maar ook in de industriegebieden, havens en laagvlieggebieden.

Waar mag je vliegen

Je mag in Nederland op veel plaatsen vliegen met de A1/A2/A3 licentie. Maar boven steden, industriegebieden of havens heb je een uitgebreide licentie nodig. De drone piloot moet in het bezit zijn van de Specifiek Categorie licentie.

Wil je vliegen in de buurt van een vliegveld, dan het je een exploitatievergunning nodig.
Op de website van GoDrone vind je een kaart waarop precies staat aangegeven waar je met welke licentie mag vliegen met een drone.

R/T radio telegrafie drones

Radiocontact met de luchtverkeersleiding

Om te mogen vliegen in een CTR is radiocontact verplicht tussen drone piloot en verkeerstoren. Wij hebben een diplomeerde R/T-er en de benodigde apparatuur. Bij het vliegen in de buurt van een vliegveld zal er altijd een gelicenceerde Radio Telegrafist aanwezig zijn die gedurende de vlucht contact onderhoudt met de luchtverkeersleiding. Dit garandeerd de zekerheid die je als opdrachtgever verdient en zorgkomt achteraf gedoe met politie, handhaving of overheid.

Heb jij vragen over een specifieke locatie en wat daar de mogelijkheden met drones zijn?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Kies voor kwaliteit en zekerheid

Deze Explatievergunning (of Operational Authorisation O.A.) wordt door de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT), onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, uitgegeven aan drone operators die voldoen aan de hoogste eisen.
Zo moet de drone piloot een Specific Category licentie hebben en wordt er uitsluitend gevlogen volgens de richtlijnen die beschreven staan in het Operationeel Handboek en de SORA (Specific Operations Risk Assessment) zoals is vastgelegd door de EASA.

In Nederland zijn er slechts tientallen drone operators en bedrijven die beschikken over een Exploitatievergunning voor drones. Als opdrachtgever kan je aansprakelijk worden gesteld voor het inhuren van een drone operator als deze niet de juiste vergunningen heeft. Vraag daarom altijd naar de vergunning waaronder wordt gevlogen. DroneScenario heeft een Exploitatievergunning van de Inspectie Leefomgeving en Transport voor het vliegen met drone in heel Europa, ook in de CTR gebieden rond luchthavens.

De dronepiloot beschikt over een de Open-Categorie A1/A2/A3 licentie en een licentie voor de Specifiek Categorie (voor opnames in de voor Open-Categorie gesloten gebieden).

Daarnaast heeft hij al vele jaren ervaring met het vliegen van drones en Adobe fotobewerkings- en video editting programma's. Opdrachtgevers komen niet alleen uit Nederland. Ook in Belgiê en Duitsland zijn door DroneScenario drone opnames voor opdrachtgevers gemaakt.

Inspectie Leefomgeving en Transport

Hoe wij werken.

Haalbaarheid

Vooraf worden je wensen getoetst op haalbaarheid. Wij kijken naar de locatie, regelgeving, veiligheid en maken een risicoanalyse.

Overleg

Je ontvangt advies over de mogelijkheden en we overleggen over de beelden. Samen bespreken we het vluchtplan en jouw specifieke wensen.

Planning

Vooraf maken we duidelijke afspraken over de datum en tijd van de dronevlucht. Wij letten op de stand van de zon en werken met 'goed weer garantie'.

Productie

Tijd voor de opnames volgens jouw wensen! Wij vinden het superleuk als je erbij bent. Dan kun je live meekijken en aanvullende wensen doorgeven.

Bewerking

We bewerken de gemaakte opnames in Photoshop, Premiere Pro, After Effects en Apple Final Cut Pro voor een professioneel en optimaal eindresultaat.

Oplevering

Je ontvangt de dronebeelden in een gangbaar beeldformaat, zoals jpg of mp4. Alle gemaakte beelden worden altijd rechtenvrij opgeleverd.

Daarom DroneScenario

 • Creatieve cameraman/drone operator
 • In bezit van de uitgebreide Exploitatievergunning
 • Vergunning voor vliegen in de CTR
 • Hoge resolutie beelden (tot 5.1K Apple ProRes)
 • Indoor en outdoor opnames
 • Ook in Rotterdam, Rotterdamse haven en Amsterdam
 • Inclusief professionele foto- en beeldbewerking
 • Veel ervaring in het vliegen met drones
 • Altijd rechtenvrije beelden
 • Vooraf een duidelijk briefing over je wensen
 • In heel Nederland
 • Goed weer-garantie (altijd stralende beelden)

Meer informatie of offerte aanvragen

Copyright © DroneScenario  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud