gtag('config', 'UA-142626932-1'); gtag('config', 'UA-142626932-1', { 'optimize_id': 'GTM-KLDSPM2'});

Kies voor een gecertificeerde drone operator

Geen gedoe voor de opdrachtgever.

In Nederland mag je niet zomaar met drones overal vliegen. Er gelden strenge en strikte regels die duidelijk aangeven wat wel en niet mag. Als je professioneel foto- of video opnames maakt met een drone, moet je over de juiste licentie beschikken. 

DroneScenario heeft de hoogst mogelijk licentie voor het vliegen met drone in Nederland en binnen de Europese Unie. Hierdoor kunnen wij voor onze opdrachtgevers in vrijwel heel Nederland, zonder gedoe de gewenste opnames maken.

Licentie in de Specifiek categorie

DroneScenario vliegt onder de nieuwe Europese wetgeving

Soorten licenties

In Nederland heb je 2 categorieën voor het vliegen met drones:

  • de Open-Categorie: voor particulieren met drones die vallen in de A1, A2 of A3 categorie, afhankelijk van het gewicht van de drone en het risico.
  • de Specifiek Categorie: voor professionele drone video en fotograven. Bedrijven die vliegen in deze categorie kunnen hogere risicovluchten uitvoeren onder het Standaard Scenario, opgesteld door de EASA of ontheffingen aanvragen.

Per 1 januari 2021 zijn de nieuwe regels voor het vliegen met drones van kracht geworden.

DroneScenario is een volledig gecertificeerd drone bedrijf en voldoet aan de huidige Europese drone wetgeving, opgesteld door de EASA (European Union Aviation Safety Agency). DroneScenario vliegt met een licentie die geldig is voor de Specifiek Categorie. Met dit certificaat kunnen wij drone vluchten maken op locaties waar de meeste andere drone bedrijven niet legaal mogen komen of kunnen wij hiervoor eventueel ontheffingen aanvragen.

Heb jij vragen over specifieke drone locaties? Neem dan contact met ons op. 

Voordelen voor opdrachtgever

Door de drone opnames te laten maken door een gecertificeerd bedrijf voorkomt je als opdrachtgever nare verrassingen achteraf. De vluchten van DroneScenario zijn verzekerd tegen schade en alle gemaakte opnames worden na afloop rechtenvrij geleverd voor verder eigen gebruik.

De opleidingen zijn gevolgd bij Drone Flight Academy.

Gerard van Dam DroneScenario Pencilpoint Michael van Oosten

Een creatieve Drone operator die beschikt over een uitgebreide licentie voor heel Europa!

Drone piloot Gerard van Dam beschikt over de EASA Specifiek Categorie licentie die geldig is in alle landen in Europese Unie. Daardoor ontvang je altijd legale opnames die je onbeprekt kunt gebruiken in alle gewenste media. Je kunt kiezen voor alleen de opnames, die je zelf kunt bewerken of een complete fotoreportage of een complete video voor bijvoorbeeld YouTube of sociale media.
Vraag naar de mogelijkheden! Eén ding is zeker: je ontvangt altijd beelden op hoog niveau!

Hoe wij werken.

Haalbaarheid

Vooraf worden je wensen getoetst op haalbaarheid. Wij kijken naar de locatie, regelgeving, veiligheid en maken een risicoanalyse.

Overleg

Je ontvangt advies over de mogelijkheden en we overleggen over de beelden. Samen bespreken we het vluchtplan en jouw specifieke wensen.

Planning

Vooraf maken we duidelijke afspraken over de datum en tijd van de dronevlucht. Wij letten op de stand van de zon en werken met 'goed weer garantie'.

Productie

Tijd voor de opnames volgens jouw wensen! Wij vinden het superleuk als je erbij bent. Dan kun je live meekijken en aanvullende wensen doorgeven.

Bewerking

We bewerken de gemaakte opnames in Photoshop, Premiere Pro en After Effects voor een professioneel en optimaal eindresultaat.

Oplevering

Je ontvangt de dronebeelden in een gangbaar beeldformaat, zoals jpg of mp4. Alle gemaakte beelden worden altijd rechtenvrij opgeleverd.

Copyright © DroneScenario  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud