Kies voor een gecertificeerde drone operator

Geen gedoe voor de opdrachtgever.

In Nederland mag je niet zomaar met drones overal vliegen. Er gelden strenge en strikte regels die duidelijk aangeven wat wel en niet mag. Als je professioneel foto- of video opnames maakt met een drone, moet je over de juiste licentie beschikken. 

DroneScenario heeft de hoogst mogelijk licentie voor het vliegen met drone in Nederland en binnen de Europese Unie. Hierdoor kunnen wij voor onze opdrachtgevers in vrijwel heel Nederland, zonder gedoe de gewenste opnames maken.

We beschikken over een Exploitatie vergunningvoor het vliegen met drones in de hele EU.

DroneScenario vliegt onder de nieuwe Europese wetgeving

Soorten licenties

In Nederland heb je 2 categorieën voor het vliegen met drones:

  • de Open-Categorie: voor particulieren met drones die vallen in de A1, A2 of A3 categorie, afhankelijk van het gewicht van de drone en het risico.
  • de Specifiek Categorie: voor professionele drone video en fotograven. Bedrijven die vliegen in deze categorie kunnen hogere risicovluchten uitvoeren onder het Standaard Scenario, opgesteld door de EASA of ontheffingen aanvragen.

Per 1 januari 2021 zijn de nieuwe regels voor het vliegen met drones van kracht geworden.

DroneScenario is een volledig gecertificeerd drone bedrijf en voldoet aan de huidige Europese drone wetgeving, opgesteld door de EASA (European Union Aviation Safety Agency). DroneScenario vliegt met een Exploitatie vergunning (Operational Authorisation) uitgegeven door het IL&T (Inpectie Leefomgeving en Transport). Met deze licentie kunnen wij drone vluchten maken op locaties waar de meeste andere drone bedrijven niet legaal mogen komen of kunnen wij hiervoor ontheffingen aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam of de haven van Rotterdam.

Heb jij vragen over specifieke drone locaties? Neem dan contact met ons op. 

Voordelen voor opdrachtgever

Door de drone opnames te laten maken door een gecertificeerd bedrijf voorkomt je als opdrachtgever nare verrassingen achteraf. De vluchten van DroneScenario zijn verzekerd tegen schade en alle gemaakte opnames worden na afloop rechtenvrij geleverd voor verder eigen gebruik.

De opleidingen zijn gevolgd bij Drone Flight Academy en de licenties zijn afgegeven door de RDW.

Waar mag je vliegen

Je mag in Nederland op veel plaatsen vliegen met de A1/A2/A3 licentie. Maar boven veel steden, industriegebieden of havens heb je een uitgebreide licentie nodig, zoals bijvoorbeeld de Specifiek Categorie.

Op de website van GoDrone vind je een kaart waarop precies staat aangegeven waar je met welke licentie mag vliegen met een drone. Vraag altijd aan de piloot of hij de juiste licentie heeft voor de opdracht.

Gerard van Dam DroneScenario Pencilpoint Michael van Oosten

Een creatieve Drone operator die beschikt over een uitgebreide licentie voor heel Europa!

Drone piloot Gerard van Dam beschikt over Expoitatie vergunning die geldig is in alle landen in Europese Unie. Daardoor ontvang je altijd legale opnames die je onbeprekt kunt gebruiken in alle gewenste media. Je kunt kiezen voor alleen de opnames, die je zelf kunt bewerken of een complete fotoreportage of een complete video voor bijvoorbeeld YouTube of sociale media.
Vraag naar de mogelijkheden! Eén ding is zeker: je ontvangt altijd beelden op hoog niveau!

Hoe wij werken.

Haalbaarheid

Vooraf worden je wensen getoetst op haalbaarheid. Wij kijken naar de locatie, regelgeving, veiligheid en maken een risicoanalyse.

Overleg

Je ontvangt advies over de mogelijkheden en we overleggen over de beelden. Samen bespreken we het vluchtplan en jouw specifieke wensen.

Planning

Vooraf maken we duidelijke afspraken over de datum en tijd van de dronevlucht. Wij letten op de stand van de zon en werken met 'goed weer garantie'.

Productie

Tijd voor de opnames volgens jouw wensen! Wij vinden het superleuk als je erbij bent. Dan kun je live meekijken en aanvullende wensen doorgeven.

Bewerking

We bewerken de gemaakte opnames in Photoshop, Premiere Pro, After Effects en Apple Final Cut Pro voor een professioneel en optimaal eindresultaat.

Oplevering

Je ontvangt de dronebeelden in een gangbaar beeldformaat, zoals jpg of mp4. Alle gemaakte beelden worden altijd rechtenvrij opgeleverd.

Onze drones:

DJI Mavic 3 cine Hasselblad 5.1K ProRes

De high-end drone van DJI met een 24 mm groothoeklens of 162 mm telelens Hasselblad L2D-20c camera en 4/3 inch CMOS beeldsensor met 10-bit D-log H.264/H.265 codec. Deze drone kan opnames maken in Apple ProRes 422, Apple ProRes 422 LT en Apple ProRes HQ.

Door zijn afmetingen is hij uitermate geschikt voor zowel indoor- als buitenopnames. De hasselblad camera maakt 5.1K opnames tot 50 fps maar kan ook fantastische slowmotion beelden maken op 4K in 120 fps of full HD in 200 fps.
Daarnaast maakt hij prachtige foto's van 20 megapixel en verrassende panoramafoto's tot 360 graden. De maximale snelheid is 72 km/h en de vluchttijd is circa 45 minuten per accu. De drone is volledig verzekerd en geregistreerd bij de RDW.

DJI Avata FPV

DJI Avata FPV drone

Deze ultra kleine drone kan zowel indoor als outdoor door de kleinste gaatjes en hoekjes vliegen. Hij maakt soepele en haarscherpe beelden waarbij het net lijkt op je zelf voorop de drone zit. Riemen vast en goed vasthouden!

Met deze drone kunnen we prachtige video's maken van gebouwen, magazijnen, werkplaatsen en kantoren. Maar ook bijvoorbeeld door autoramen vliegen in showrooms of de indeling van een kantoorgebouw duidelijk in beeld brengen of tussen (werkende) machines door om het productieproces te filmen.

De Avata filmt in een resolutie van maximaal 4K in 60 frames per seconde.

start je dronefilm of foto vandaag!

Copyright © DroneScenario  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud